• Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 11.4. 2024 sa uskutočnil zápis detí do 1. ročníka. V škole ich vítali víly 4 ročných období. Po splnení úloh, pri ktorých ich viedli pani učiteľky, dostali pekné darčeky a pamätný list.

          • Deň vody

          • Dňa 22. marca sme si na našej škole pripomenuli Deň vody. Zaujímavých aktivít sa zúčastnili žiaci na I. aj II. stupni. Naši najstarší si pripravili reláciu v šk. rozhlase, pomocou ktorej dostatočne vysvetlili hodnotu vody. Piataci sa podieľali na tvorbe projektu, kde zmapovavali výskyt raka riečneho v potoku Drienovka. Za pomoci rodičov vytvorili i mapku nášho potoka a zaznačili miesta, kde tohoto kôrovca videli. Šiestaci si pre nás pripravili ochutnávku minerálnych vôd a ponúkali žiakov ostatných tried. Siedmaci spracovali informácie o vode a vďaka nim máme na chodbe estetickú a poučnú nástenku. Ôsmaci spolu s deviatakmi ešte stále pracujú na projekte- hmyzí domček, ktorý bude mať i napájadielka pre hmyz. O ňom Vás budeme informovať nabudúce 😊

          • Čitateľský maratón

          • Do čitateľského maratónu sa zapojili žiaci 1. až 4. ročníka. Celoslovenský maratón sa uskutočnil pod záštitou Linky detskej istoty.

          • Deň narcisov

          • Vážení rodičia,

            počas Dňa narcisov sa nám podarilo vyzberať 468,30 eur. Všetky financie boli poslané na účet Ligy proti rakovine. Srdečná vďaka všetkým, ktorí prispeli.

          • Zapájame sa do Dňa narcisov

          • Milí rodičia a priatelia našej školy,
             

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

            Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

            Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

            Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

            Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

            Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

            Košice – OC Aupark,

            Martin – OC Galéria

            Banská Bystrica – OC Európa

             

            Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

          • Zážitkové učenie

          • Žiaci 5. ročníka sa nechali uniesť fantáziou do neznámej krajiny. Inšpirovali sa rozprávkou Veterný kráľ z učebnice literatúry. Niekoľko týždňov pripravovali farebné kulisy, kostýmy, scenár a vďaka vzájomnej spolupráci, kreativite a nadšeniu vytvorili krásne divadielko pre žiakov 1. stupňa, svojich rodičov a ukážu ho aj deťom v MŠ.

            Ďakujeme za príjemný divadelný zážitok!

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka základnej školy Dominika Tatarku, Plevník-Drienové oznamuje rodičom a žiakom školy, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa § 3 ods. 9 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách

            udeľuje dňa 03.04.2024 (streda) riaditeľské voľno z organizačných a prevádzkových dôvodov.

            Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok  04.04.2024.

          • Plavecký výcvik 2024

          • Žiaci tretieho a piateho ročníka sa v dňoch 11.03. – 15.03.2024  zúčastnili plaveckého výcviku na Krytej plavárni v Považskej Bystrici.

            Výcviku sa zúčastnilo 20 žiakov - 7dievčat a 13 chlapcov.

            Žiakom sa venovali traja tréneri plávania od 8,00h. do 11,00h., s jednou 15 minútovou prestávkou.

            Výcvik sa každý deň začínal rozcvičkou na suchu. Potom deti cvičili vo vode  pod vedením trénerov. Ďalej sa učili správne dýchať vydychovaním do vody, dýchať pri plávaní, splývať a plávať rôzne plavecké štýly. Skákali a plávali v hlbokej vode a mali rôzne súťaže. Deti plávali na výdrž, na rýchlosť, prekonávali prekážky vo vode.

            Na záver každý žiak dostal „Mokré vysvedčenie“, kde mal napísaný počet metrov, ktoré preplával. Plavecký výcvik ukončilo 19 žiakov.

            Žiakom sa plavecký výcvik veľmi páčil.

          • Záchranná akcia

          • Dňa 13.3. 2024 si žiak Filipko Adamec  všimol pred školou salamandru škvrnitú (zákonom chránenú), ktorá bola zakliesnená medzi bránou a plotom. Prišli aj ďalší žiaci z 3. a 5. triedy, ktorí pomohli salamandru opatrne položiť na chodník. Žiak 3. triedy Matúško Nebus prišiel na pomoc so svojim dedkom, ktorý ihneď prišiel s krabicou a salamandru z chodníka preniesol na bezpečné miesto za školou. Dúfame, že sa jej u nás bude dariť. Sme veľmi radi, že deťom aj dospelým záleží na ochrane životného prostredia v našej obci.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            zápis do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025 sa bude konať dňa 11. apríla 2024.

            Elektronickú prihlášku si môžete vypísať po kliknutí tu (považuje sa za žiadosť rodiča o prijatie dieťaťa do 1. ročníka).

            Vytlačenú a podpísanú prihlášku od oboch rodičov prineste so sebou na zápis.

            Zápisné:  10 €

            Zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšia do 31. augusta 2024 šesť rokov.

          • Mladý obchoďák

          • Žiačky deviateho ročníka sa zúčastnili podujatia Mladý obchoďák, ktoré sa uskutočnilo na OA v Považskej Bystrici 6.3. 2024. Podujatie sa realizovalo hravou formou. Trojčlenné tímy deviatakov riešili úlohy na piatich stanoviskách. Každé stanovisko prezentovalo jeden profilový predmet, ktorý sa učí na tejto SŠ. Pomocou úloh sa pedagógovia snažili žiakom priblížiť vzdelávací proces na OA. Získané body žiaci využijú v prijímacom konaní.

          • Návšteva Mestskej knižnice v Považskej Bystrici

          • Dňa 7. 3. 2023 žiaci 2. ročníka navštívili Mestskú knižnicu v Považskej Bystrici. Pani knihovníčky previedli žiakov všetkými oddeleniami a informovali ich, aké knihy sa v ktorom oddelení nachádzajú. V oddelení detskej literatúry pani knihovníčka prečítala deťom zaujímavý príbeh. Potom si deti mohli poprezerať knihy v tomto oddelení. Deťom sa návšteva knižnice veľmi páčila.

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 7. a 8. ročníka

          • Riaditeľka základnej školy Dominika Tatarku, Plevník-Drienové oznamuje rodičom a žiakom školy, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa § 3 ods. 9 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách

            udeľuje riaditeľské voľno žiakom 7. a 8. ročníka dňa 20.03.2024 (streda) z organizačných dôvodov.

          • Lyžiarsky výcvik

          • A máme za sebou ďalšiu krásnu aktivitu 😊. Lyžiarsky výcvik ⛷️. Naši ôsmaci sa ho zúčastnili v dňoch 12. - 16. 2. 2024. Prebiehal v Terchovej - Vrátnej, na Pasekoch . Cestou tam sedeli v autobuse lyžiari, ale i takí žiaci, ktorí na lyžiach nikdy nestáli. Cestou späť si už mohol povedať každý žiak, že je lyžiar 😊. Zažili sme spoločne 5 nezabudnuteľných dní, veľa, veľa humorných situácií. Vo voľnom čase sme si užili hry počas šachových turnajov, futbalové zápasy, neobišli sme ani sochu najvýznamnejšieho zbojníka a množstvo iných aktivít. Zostali nám krásne spomienky ♥️.

          • Prírodopisno-turistický krúžok

          • Naši ochranári prírody z piatej triedy sa rozhodli, že aj oni pomôžu životnému prostrediu v našej obci. Nelenili a vyčistili okolie železničnej stanice smerom k rieke Váh. Nakoniec si ešte nazberali i bahniatka, ktorými si skrášlili interiér svojej triedy 😊.

          • Čítame pre radosť

          • Naša škola sa zapojila do projektu “ Čítame pre radosť”. Účelom výzvy bolo posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám, čítaniu, budovaniu čitateľského sebavedomia u mladších žiakov a zriadenie alebo doplnenie triednej knižnice. Naša škola bola úspešná a podarilo sa nám doplniť triedne knižnice 1. a 2. triedy.